چرا بدن ویتامین C را ذخیره نمی کند ؟
جمعه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۳، ۰۴:۱۳ ب.ظ
در اینجا می خواهیم به گونه ی دیگری به این سئوال پاسخ دهیم . آیا می دانید که زمانی ملوانان نیروی دریایی بریتانیا را Limey می نامیدند ؟این بدان علت بود که از اوایل سال 1600 ، زمانی که کمپانی های هند شرقی ، میوه های تازه را برای مسافرت های دریایی تهیه می دیدند ، به ملوانان مرکبات داده شد . دلیل انجام این کار چه بود ؟ جلوگیری از یک بیماری خطرناک به نام اسکوربوت.
برای صدها سال ، ملوانان از این بیماری هراس داشتند . افرادی دچار این بیماری می شدند که قادر به تهیه ی میوه ها و سبزیجات تازه نبودند و به مدت طولانی از گوشت ها و غذا های مانده استفاده می کردند . آب لیمو از این بیماری جلوگیری می کرد .
بدیهی است در آب لیمو ماده ای وجود داشت که بدن برای عملکرد طبیعی خود به آن نیازمند بود . امروزه ، می دانیم که این ماده ، ویتامین C یا اسید اسکوربیک است . حال اگر ملوانان به مقدار کافی غذا دریافت می کردند ، چرا ویتامین C مورد نیاز آن ها تامین نمی شد . زیرا این ماده سریعا به وسیله حرارت ،ذخیره سازی ،یا در مجاورت هوا از بین می رود ، و هنگامی که اکثر غذا ها از قبل تهیه و نگهداری می شد ، ویتامین C موجود در آن ها از بین می رفت .
مسئله ی دیگری نیز در ارتباز با ویتامین C وجود دارد : تقریبا تمام پستانداران قادرند ویتامین C را در کبد خود بسازند و به این علت از کمبود آن رنج نخواهد برد . اما انسان ، میمون و خوکچه هندی تنها پستاندارانی هستند که قادر به تهیه ی ویتامین C در بدن خود نیستند و باید آن را از طریق غذا دریافت کنند . ویتامین C به راحتی در بدن ذخیره نمی شود ، البته به مقدار ناچیز در بدن ذخیره می شود که برای تامین نیاز ما کافی نیست .
بنابراین ، تمامی این ها ضرورت دریافت دائم ویتامین Cرا موجب می شوند . بهترین منابع تولید ویتامین C، پرتغال ، لیمو ، گریپ فروت ، طالبی و توت فرنگی می باشند . البته ، بسیاری از افراد برای تامین ویتامین لازم برای بدن و تکمیل میزان دریافتی ویتامین از طریق رژیم غذایی ، از قرص های ویتامین استفاده می کنند .
بنابراین ، بهترین کاری که باید انجام داد ، استفاده از یک رژیم متعادل است ،به طوری که تمام ویتامین های مورد نیاز بدن دریافت شود . البته مشورت با یک پزشک قبل از مصرف ویتامین اضافی به هر شکل ، از ضرورات است .
برای صدها سال ، ملوانان از این بیماری هراس داشتند . افرادی دچار این بیماری می شدند که قادر به تهیه ی میوه ها و سبزیجات تازه نبودند و به مدت طولانی از گوشت ها و غذا های مانده استفاده می کردند . آب لیمو از این بیماری جلوگیری می کرد .
بدیهی است در آب لیمو ماده ای وجود داشت که بدن برای عملکرد طبیعی خود به آن نیازمند بود . امروزه ، می دانیم که این ماده ، ویتامین C یا اسید اسکوربیک است . حال اگر ملوانان به مقدار کافی غذا دریافت می کردند ، چرا ویتامین C مورد نیاز آن ها تامین نمی شد . زیرا این ماده سریعا به وسیله حرارت ،ذخیره سازی ،یا در مجاورت هوا از بین می رود ، و هنگامی که اکثر غذا ها از قبل تهیه و نگهداری می شد ، ویتامین C موجود در آن ها از بین می رفت .
مسئله ی دیگری نیز در ارتباز با ویتامین C وجود دارد : تقریبا تمام پستانداران قادرند ویتامین C را در کبد خود بسازند و به این علت از کمبود آن رنج نخواهد برد . اما انسان ، میمون و خوکچه هندی تنها پستاندارانی هستند که قادر به تهیه ی ویتامین C در بدن خود نیستند و باید آن را از طریق غذا دریافت کنند . ویتامین C به راحتی در بدن ذخیره نمی شود ، البته به مقدار ناچیز در بدن ذخیره می شود که برای تامین نیاز ما کافی نیست .
بنابراین ، تمامی این ها ضرورت دریافت دائم ویتامین Cرا موجب می شوند . بهترین منابع تولید ویتامین C، پرتغال ، لیمو ، گریپ فروت ، طالبی و توت فرنگی می باشند . البته ، بسیاری از افراد برای تامین ویتامین لازم برای بدن و تکمیل میزان دریافتی ویتامین از طریق رژیم غذایی ، از قرص های ویتامین استفاده می کنند .
بنابراین ، بهترین کاری که باید انجام داد ، استفاده از یک رژیم متعادل است ،به طوری که تمام ویتامین های مورد نیاز بدن دریافت شود . البته مشورت با یک پزشک قبل از مصرف ویتامین اضافی به هر شکل ، از ضرورات است .
- ۹۳/۰۳/۳۰